Deze podcast zoekt de verdieping. Waar de media één kant belichten, zoekt deze podcast de andere kant. ‘De roep om een snelle oplossing wordt getoetst aan het verleden. Beleid van 10 km hoogte confronteren we met de praktijk. Bij grote woorden over de jeugdzorg zoeken we feiten.’
Iedere aflevering één thema: bezuinigingen, toekomstscenario, rechtsbescherming, uithuisplaatsingen, etc.
Tweede Kamerlid René Peters leidt het gesprek. Jeugdzorg veteranen Adri van Montfoort en Mariska van der Steege belichten de dilemma’s van het thema.
VM Training faciliteert de opname en techniek van deze podcastserie.
Abonneer je en luister elke veertien dagen op vrijdag in je podcastapp.
Eén reactie
Reactie op Aflevering 15. 0 tot 100! Wat bedoel je?
Ik vind het ingewikkeld. Vanuit mijn werk bij VT vind ik het logisch om te denken in 0-100. ‘Onveiligheid’ komt bij alle mensen voor. Het heeft vaak een intergenerationele achtergrond. En de ACE’s laten zien dat het met name hen zelf (hele mens fysiek-psychisch) maar ook echt van invloed is op de brede maatschappij. Ik had gedacht dat als je de kijk op de verkokerde jeugdzorg wil aanpakken we meer naar de mens in de context kijken. Ik begrijp dat de kwetsbare ( minderjarigen), ook uit het verdrag rechten kind, meer bescherming nodig hebben. Misschien vind ik dat zo ingewikkeld aan de toekomst scenario’s. En voel ik ze ook nog niet goed. Wat gaan we daar nu wezenlijk anders doen dan hopelijk meer dan ooit systemisch en ‘village’ op te reageren. Maar dat is toch zo van belang voor elk mens. Ook die partner die ernstig misbruikt in de relatie wordt of gestalkt, ook de 83 jarige waar de zorg stopt omdat de rekening leeggetrokken wordt als vereffening voor oude pijn. Wat maakt dat de toekomstscenario’s meer richt op het kwetsbare kind en nog steeds minder op de ( alle/ dus ook de minderjarige) mens (in afhankelijkheid)?