Marike Lenglet

Trainer

aan het woord

Ik ben mijn carrière in 2005 begonnen als jeugd- en familierechtadvocaat. In mijn praktijk richtte ik mij op echtscheidingszaken en kwesties rondom gezag en omgang. Ook stond ik zeer geregeld ouders en kinderen bij die geconfronteerd werden met een kinderbeschermingsmaatregel en trad ik op als bijzonder curator. Na ruim zeven jaar als jeugdrechtadvocaat gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar de Orde van Advocaten Midden-Nederland. Daar hield ik mij bezig met het klacht- en tuchtrecht voor de advocatuur.

Omdat mijn hart toch echt bij de jeugdzorg ligt, ben ik 2017 bij VanMontfoort gaan werken als adviseur in het jeugddomein. Sinds 2022 ben ik zzp-er en als samenwerkingspartner verbonden aan VanMontfoort.

Als jeugdrechtjurist houd ik mij bezig met de juridische aspecten van de jeugdhulp en jeugdbescherming, zoals rechtsbescherming van jeugdigen en hun ouders, klacht- en tuchtrecht, privacy en informatie delen. Over deze en andere onderwerpen geef ik advies en verzorg ik trainingen bij VM Training. Ook voer ik kwalitatief onderzoek uit, bijvoorbeeld naar rechtsbescherming in de jeugdbescherming.

Ik haal er voldoening uit om mijn juridische kennis in te zetten ten behoeve van de verbetering van de  jeugdhulp en jeugdbescherming.

Wat anderen over de trainer zeggen

Toegankelijk, normaal taalgebruik, toffe trainster die veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt en zich ook kwetsbaar opstelt door ook eigen leermomenten in te brengen. Dit hielp mij om de stof makkelijker tot me te nemen. De trainster zet hiermee een informele en inclusieve sfeer neer die uitnodigt tot een open houding bij de deelnemers, zonder dat de trainster de eigen professionaliteit uit het oog verliest. Top.

VanMontfoort_Logo_Algemeen_S

Wij gaan voor effectieve dienstverlening, gedreven professionals en gezonde organisaties.

Ons adviesbureau maakt écht verschil in de publieke sector!