Voorbereid op je Toekomst (VT) – voorheen VertrekTraining

Voorbereid op je Toekomst is een methodiek om jongeren vanaf 16 jaar te begeleiden, die onvoldoende in staat zijn zelfstandig te functioneren na (residentiële/pleegzorg) hulp en niet terug kunnen vallen op een stabiele gezinssituatie of sociaal netwerk. 

De methodiek VertrekTraining is nu als “goed onderbouwde methode” opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het NJI. Volgens de erkenningscommissie is het “een zeer relevante aanpak voor een kwetsbare en moeilijk bereikbare doelgroep”. 

Leer in deze training hoe je in drie tot acht maanden de jongere ondersteunt bij het maken van een toekomstplan en bevorder een zelfstandige deelname aan de samenleving. De begeleiding richt zich op alle leefgebieden, zoals wonen, onderwijs, werk, financiën, gezin, vriendschappen, vrije tijd en lichamelijke of psychische gezondheid.

Resultaten van de training

  • Ondersteuning jongeren bij het maken van een toekomstplan 
  • Bevorderen van zelfstandige deelname aan de samenleving 
  • Begeleiding op alle leefgebieden, zoals wonen, onderwijs, werk, financiën, gezin, vriendschappen, vrije tijd en lichamelijke of psychische gezondheid 

Vragen of advies nodig?

Emke helpt je graag verder.

Praktische informatie

Open inschrijving

Prijs, data en locatie

Er is nog geen startdatum.

€1.750 p.p.

Schrijf je in voor een van onze trainingen. Je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Incompany training

Bij een incompany training bieden wij maatwerk voor een goede aansluiting met de werkpraktijk. Je kunt per training een incompany aanvragen.

Actueel

Algemeen
AlgemeenMethodieken
De accreditatie-aanvraag voor de training Ambulante Spoedhulp is goedgekeurd door de accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Jeugd in de categorie Formeel leren – Training.
AlgemeenMethodieken
De Erkenningscommissie Jeugdinterventies heeft Families First erkend als ‘Effectief volgens eerste aanwijzingen’. Families First is opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).
AlgemeenMethodieken
VanMontfoort heeft met ingang van 1 september 2023 een nieuwe directie. VM Training is onderdeel van VanMontfoort.
AlgemeenMethodieken
Resultaat: Jeugdbeschermers en gedragswetenschapper merken dat het rapporteren makkelijker gaat: “Ik kan sneller rapporteren en kom eenvoudiger to the point”.

Overige trainingen binnen

Methodieken

Families First en Ambulante Spoedhulp voor teamleiders

2 dagen
Methodieken

Families First en Ambulante Spoedhulp

6 dagen
Methodieken

Ambulante Spoedhulp

2 dagen

Terug naar alle trainingen

VanMontfoort_Logo_Algemeen_S

Wij gaan voor effectieve dienstverlening, gedreven professionals en gezonde organisaties.

Ons adviesbureau maakt écht verschil in de publieke sector!